EK se antaa syöttöjä palkansaajien lapaan

 Kyllä sitä voisi mielensä pahoittaa Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK:n) ja Metsäteollisuuden viimeaikaisista ulostuloista, jos ei sattuisi olemaan kuntavaaleihin valmistautuminen kuumimmillaan. Sitä voisi tyhmempi luulla, että nyt palkansaajat ja muut ei pääomatuloilla elävät ymmärtäisivät kuka on kenenkin puolella. Luulisi Kokoomuksen pienpalkkaisia Sari Sairaanhoitajia ja idealisteja ottavan pannuun, kun 70 kertaa tavallista palkansaajaa enemmän ansaitseva EK:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila laukoo kaikkien aikojen aivopierujen vaatimalla, että suomalaisten palkkoja olisi alennettava 10-15 prosenttia.

Eli hänen mukaansa olisi tehtävä vielä monta kilpailukykysopimusta (kikyä) peräkkäin, että tavoitteeseen päästäisiin. Mattila siis ansaitseen  yli 1,5 miljoonaa euroa vuodessa. Helppo noilla liksoilla sieltä on huudella Palacesta älyttömyyksiä.  Mattilan palkkaa puolustellaan sillä, että yritykset saavat maksaa johtajilleen millaisia palkkoja tahtovat. No ainakin minä ja monet muut voivat asiakkaina olla kenen asiakkaina haluavat, ainakin niin kauan kun valinnan varaa vielä on. Eli Elisan sopimukset vaan katkolle, eipähän tarvitse osallistua Mattilan kassan kartuttamisen.

Millähän mandaatilla Mattila huutelee, kun vasta irtisanoivat keskusjärjestötason työehtosopimusvaikutteiset sopimukset irti. Eli siinä meni sota-aikana solmittu Tammikuun kihlauskin. Ilmeisesti suurporvari luulee, ettei tässä maassa tarvita enää kansallista yhteen hiileen puhaltamista, kun vihollinen ei ole tulossa rajojen yli. Luulenpa, että tahdittomuudellaan Mattila ja muu EK saa kansasta yhteisen vihollisen.

Mattilan palkkojen alentamishöyryt ovat luontevaa jatketta EK:n, Suomen Yrittäjien ym. muiden oikeistotahojen toiveajattelua murtaa yleissitovat työehtosopimukset. Työnantajajärjestöt haluaisivat sopia (lue sanella) työehdoista paikallisesti eli heidän tavoitteenaan on alentaa palkkoja ja muita työehtoja. Sopii nähdä onko Suomen kansan enemmistö niin tyhmiä ja lampaita, että alistuvat tällaiseen. Toivottavasti ihmisten silmät vihdoinkin aukeavat ja ymmärtävät ettei kaikkeen paskaan tarvitse suostua. Nyt on mahdollisuus politiikan muutokseen. Kuntavaaleista tulee epäluottamuslause porvarihallitukselle, EK:lle ja muille palkansaajien kurjistajille.

hannusiltala
Vasemmistoliitto Järvenpää

Olen 60 v ay-vaikuttaja ja Järvenpäästä. Olen naimisissa ja minulla neljä lasta ja kahdeksan lastenlasta. Lapsista nuorin Paavo (18v) asuu kotona. Perheeseeni kuuluu myös Matikainen 11 v kissa.
Olen töissä TEAM Teollisuusalojen ammattiliitossa kehittämispäällikkönä. Olen myös SAK:n hallituksen yleisvarajäsen (puhe- ja läsnäolo-oikeus). Ennen TEAMiä olin Kemianliiton liittosihteeri. Sitä ennen olin töissä rautatiealalla 28 vuotta, joista viimeiset 7 vuotta Rautatieläisten Liitossa sopimus- työehto- ja koulutus- ja työehtosihteerinä. Ennen Rautatieläisten liittoa oli 7 vuotta henkilöstökouluttajan ja sisäisenä kehittäjänä VR Koulutuskeskuksessa. Kouluttajan uraani edelsi 14 vuotta veturisähköasentajana ja työsuojeluvaltuutettuna VR:n Helsingin varikolla.
Koulutukseltani olen kasvatustieteen kandidaatti ja näyttötutkintomestari sekä elektroniikka-asentaja.
http://hannusiltala.blogspot.fi/
https://www.facebook.com/hannu.siltala.7
https://twitter.com/hannusiltala
Kotisivuni ovat www.hannusiltala.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu