HANNU SILTALA Työelämän edunvalvoja ehdolla Järvenpään valtuustoon 2017

Uudet ohjeet käsiaseiden lupamenettelyssä oikeansuuntaiset

Uudet ohjeet aseiden lupamenettelyssä ovat oikeansuuntaiset. Sellaiset niiden toki olisi pitänyt olla jo paljon ennen Jokelaakin. Myös lääkärintarkastus on hyvä asia. Nyt aseiden hankintaan tulee kaikilla väksinkin sellainen viive ja seula, että sen olemassaolo jo panee harkitsemaan ampumaseiden hankintaa perusteellisesti.

Viranomaisten täytyisi puuttua myös aseiden myynti-ilmoitteluun. Erityisesti Jokelan liike (nettikauppa), josta Auvinen ja Saari ostivat aseensa edustaa epäeettistä ja asiatonta tapaa mainostaa tehokkaita käsiaseita. Liikkeen esittelyvidoilla vielä tänäänkin räiskitään mm. vesimelooneihin, jotka räjähtävät luotien osuessa niihin. Käykää katsomassa osoitteessa

http://www.teraasekeskus.com/videot.asp?id=1549&video=1&offset=all 

niin voitte itse arvoida mitä tällaisen mainostamisen estämiseksi pitäi tehdä? Itse en niitä hyäväksyisi. Lupien kiristämisellä ei pohimmiltaan yheiskunnallisista ongelmaa ja syrjäytymisestä johtuvaa pahaa oloa ei poisteta, mutta jostain on lähdettävä liikeelle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pakkasherra (nimimerkki)

NRA Kansallinen Kivääriyhdistys ry. mm. esitti parannusehdotuksia jo Jokelan murhien jälkeen, mutta kuuroille korville meni sekin.

Tässä mielenkiintoinen artikkeli aseisiin liittyen:

http://www.latimes.com/news/nationworld/nation/la-...

"Sattumalta" aserikoksia tapahtuu eniten juuri niissä osavaltioissa missä on tiukimmat lait. Ja päin vastoin. Kyseinen artikkeli tuo esiin sen seikan, että voi niitä aseita olla muillakin kuin hulluilla ja rosvoilla, tai viranomaisilla.

Minusta tulisikin pureutua syihin kuten nuorten mielenterveyteen, vanhempien kiireeseen ja yleiseen pahoinvointiin yhteiskunnasssa.

Meri (nimimerkki)

Jos aserikoksia tapahtuu eniten niissä osavaltioissa missä on tiukimmat lait, tapahtuuko niitä vähiten siellä missä löysimmät? Voisiko tämän tutkimuksen perusteella päätellä, että jos aseet olisivat kaikkien saatavilla, mitään rikoksia ei enää tapahtuisi?

Käyttäjän hannusiltala kuva
Hannu Siltala

Sen verran monimutkaiselta ja filosofiselta tuntuu tuo lauseiden pyöritys,että sitä lähden pyörittelemään. Pakkaseherran viimeisessä lauseessa on koko ajatuksen siemen.

Jos lähdettäisiin liikkeelle vaikka kaikille tutusta ja asiasta koulukiusaamisesta, joka on taustalla monissa murhenäytelmissä. Uskallan väittää, että moni meistä on siihen syyllistynyt ja vielä useampi sulkenut silmänsä ja korvansa, kun jotain on kiusattu. Pahimpia kiusaamisen edistäjiä ovat juuri joukon hiljaiset myötäilijät, jotka hiljaisella hyväksymisellään statusta ja ruokkivat kiusaajien itstuntoa.

Kysyn oletteko elmässänne katkaisseet kiusaamiskierteitä? Minä olen neljän veljessarjan vanhimapana (olen 13 vuotta nuorinta veljeäni vanhempi) olen katkaissut kahden nuorimman velejeni kiusaamiset kouluissa
tarttumalla suoraan asioihin rivakasti, suorilla kontakteilla kiusaajien perheiheisiin.

Kiusaaminen on kitkettävä niin kouluista kuin työpaikoillakin. Katkaistaan kiusaamisen kierre, nostetaan kissa pöydälle!

Toimituksen poiminnat