HANNU SILTALA Työelämän edunvalvoja ehdolla Järvenpään valtuustoon 2017

Paavo Arhinmäki toiselle kierrokselle

Historiallista totesi Paavo Arhinmäki Iltasanomien presidentinvaalikyselyn tuloksesta. Kannatus oli noussut neljästä seitsemään prosenttiin! Vaikka olenkin aika vanha ja aina 1970 luvun puolivälistä ollut enemmän tai vähemmän politiikassa mukana en ole montaa kertaa päässyt nautiskelemaan tilanteesta, jossa toveridemarit saisivat Vasemmistoliittoa heikomman kannatuksen valtakunnallisissa mielipidemittauksissa puhumattakaan vaaleista.

Ilkkumisen varaa ei ole Arhinmäen kannatuksen nopeasta kasvusta huolimatta. Työväenpuolueiden ehdokkaiden yhteinen kannatus Iltasanomien mittatauksessa oli vain 12 %. Parissa edellisissä presidentinvaaleissa Vasemmistoliitto oli Tarja Halosen takana. Minulla ei ainakaan ollut vaikeuksia tehdä vaalityötä Halosen puolesta sen verran lähellä hänen ajatuksensa ovat omiani. On sääli, että demarit eivät löytäneet sellaista vetovoimaista ehdokasta, jonka taakse myös Vasemmistoliittolaiset olisivat voineet viimeistä mahdollisella toisella presidentinvaalikierroksella tulla.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että Lipposta ei toisella kierroksella edes nähdä. Uskon että vielä on mahdollisuuksien rajoissa, että Arhinmäen noste vie hänet toiselle kierrokselle. Siitä olen mielissäni, että Soinille on tulossa negatiivinen jytky. Maisterijätkäsloganeilla ja vastuunpakoilulla maahan hallitusta muodostettaessa ei ole kannetta. Kyllä kansa tietää. Pressanvaaleissa on tapahtunut ennekin suuria yllätyksiä.

Nyt vaan innolla Arhinmäen Paavon taakse työtä tekemään että päästään toiselle kierrokselle. Siellä on mahdollista sitten aidosti mahdollisuus koota voimat työhön aidon työväen presidenttiehdokkaan taakse. 

Hannu Siltala

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat