HANNU SILTALA Työelämän edunvalvoja ehdolla Järvenpään valtuustoon 2017

Paavo Arhinmäki toiselle kierrokselle

Historiallista totesi Paavo Arhinmäki Iltasanomien presidentinvaalikyselyn tuloksesta. Kannatus oli noussut neljästä seitsemään prosenttiin! Vaikka olenkin aika vanha ja aina 1970 luvun puolivälistä ollut enemmän tai vähemmän politiikassa mukana en ole montaa kertaa päässyt nautiskelemaan tilanteesta, jossa toveridemarit saisivat Vasemmistoliittoa heikomman kannatuksen valtakunnallisissa mielipidemittauksissa puhumattakaan vaaleista.

Ilkkumisen varaa ei ole Arhinmäen kannatuksen nopeasta kasvusta huolimatta. Työväenpuolueiden ehdokkaiden yhteinen kannatus Iltasanomien mittatauksessa oli vain 12 %. Parissa edellisissä presidentinvaaleissa Vasemmistoliitto oli Tarja Halosen takana. Minulla ei ainakaan ollut vaikeuksia tehdä vaalityötä Halosen puolesta sen verran lähellä hänen ajatuksensa ovat omiani. On sääli, että demarit eivät löytäneet sellaista vetovoimaista ehdokasta, jonka taakse myös Vasemmistoliittolaiset olisivat voineet viimeistä mahdollisella toisella presidentinvaalikierroksella tulla.

Nyt näyttää vahvasti siltä, että Lipposta ei toisella kierroksella edes nähdä. Uskon että vielä on mahdollisuuksien rajoissa, että Arhinmäen noste vie hänet toiselle kierrokselle. Siitä olen mielissäni, että Soinille on tulossa negatiivinen jytky. Maisterijätkäsloganeilla ja vastuunpakoilulla maahan hallitusta muodostettaessa ei ole kannetta. Kyllä kansa tietää. Pressanvaaleissa on tapahtunut ennekin suuria yllätyksiä.

Nyt vaan innolla Arhinmäen Paavon taakse työtä tekemään että päästään toiselle kierrokselle. Siellä on mahdollista sitten aidosti mahdollisuus koota voimat työhön aidon työväen presidenttiehdokkaan taakse. 

Hannu Siltala

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

turunen (nimimerkki)

Duunari äänestää mieluummin Aku Ankkaa kuin takinkääntäjää.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Toivoisin kovasti Väyrystä Niinistöä vastaan. Tosin ilahtuisin suuresti, jos Arhinmäki pääsisikin toiselle kierrokselle. Arhinmäkeä arvostan valtavasti.

Jukka Johansson

Arhinmäki tai Haavisto. Molempia kannatan, mutta vain toinen saa ääneni ja kyllä se on Haavisto.

Olen mielipiteiltäni ehkä enemmän Arhinmäen linjoilla, mutta jos realistisesti ajattelee, niin Haavistolla on paremmat mahdollisuudet lyödä tuo median vuosikausia hehkuttama Niinistö.

Arhinmäki on kyllä tehnyt joukkoineen hyvää vaalityötä ja esiintynyt hyvin ja selkeästi.

Ville Karppinen

Jotain rajaa nyt kuvitteluille sentään. Arhinmäen olisi vielä tuplattava kannatuksensa vajaassa viikossa, jos hän mielii edes taistella toisesta sijasta.
Se on kyllä varsin mahdollista, että Arhinmäki menee Lipposesta ohi, joka olisi varsin selkeä signaali SDP:lle siitä, mihin suuntaan heidän kannattaa politiikkaansa viedä.

Kolme herraa taistelevat siitä toisesta sijasta ja he ovat Väyrynen, Soini ja Haavisto - Biaudet, Essayah, Arhinmäki, sekä Lipponen ovat ulkona pelistä.
Jos kuitenkin olen väärässä (joka ei periaatteessa olisi mikään ihme), tulen pyytämään vaalien tuloksien julkistamisen jälkeen anteeksi blogistilta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mikä on "hallituksen yleisvarajäsen?" UWAGA!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No näin ajattelinkin. Arhinmäen tilanteesta toiselle kierrokselle voisi päästä Smilga tai Ismailov, mutta saako tämä retiisi itse edes housujaan jalkaansa? Nuorten väitetään kannattavan häntä, mutta miksei mitään tapahdu?

Toimituksen poiminnat